>

Service/Support

Guider och manualer

Monteringsinstruktioner

Nyhetsbrev

Frågor och svar

ECO-Tracks

 • Minskar bränsleförbrukningen med ECO-Tracks?

  Svar: Med ett ECO-TRACKS-band minskar din bränsleförbrukning tack vare att däcken inte gräver ner sig lika djupt i marken. Maskinen behöver inte jobba lika hårt och drar därmed mindre bränsle. 

  Att däcken inte gräver ner sig lika djupt beror på att banden fördelar det tryck maskinen sätter på marken på ett jämnare sätt.

  Med band fördelas trycket jämnare mot marken och däcket gräver inte ner sig lika djupt.

 • Drar ECO-Tracks mer bränsle på hård mark?

  Svar: En vanlig missuppfattning är att maskiner med band drar mycket mer bränsle på fast underlag än maskiner utan. Det stämmer inte. En studie genomför av skogsteknologiska avdelningen vid SLU Umeå visar att ökningen är marginell. Och så fort underlaget blir lite mjukare, är ECO-TRACKS bränslesnålare. Ju mjukare underlaget blir, desto mer bränsle sparar du med ECO-TRACKS. 

 • Håller däcken längre med ECO-Tracks?

  Svar: Med band från ECO-TRACKS får dina däck mer än dubbelt så lång livslängd. Det är tack vare att bandet har kontakt med marken och slits istället för dina däck. 

  Utan band håller dina däck för 3500-4000 timmars körning, timmar där du dessutom riskerar punkteringar och andra slitageskador som leder till att du inte kan jobba. Med våra band slipper du den typen av skador och har efter 7-8000 timmars körning kvar ca 75% av livslängden på däcken. 

 • Får jag bättre grepp och dragkraft med ECO-Tracks?

  Svar: Vilket underlag du än kör på ger ECO-TRACKS bättre grepp och dragkraft. Det beror framförallt på två saker. Dels på att du får en större kontaktyta än med bara däcken, dels på den unika utformningen av tvärjärnen på varje band. Storleken och profilen på tvärjärnen skiljer sig åt och gör varje band optimerat för en viss typ av terräng. 

 • Är ECO-Tracks skonsamt för skog och mark?

  Svar: ECO-TRACKS band är skonsamma mot skogen och marken där du jobbar. Med våra band säkrar du skogens återväxt och ser till att den fortsätter att vara lönsam på lång sikt. 

  Utan band gräver dina däck ner sig och du lämnar djupa spår i marken och skador på trädens rötter. Marken blir hårt packad och i spåren samlas vatten som inte kan sjunka undan. Det här leder i slutändan till att skogens återväxt och kvalitet blir dålig och dess lönsamhet på sikt minskar -eller i värsta fall försvinner. 

 • Blir min maskin stabilare med ECO-Tracks?

  Svar: Tack vare en större kontaktyta blir din maskin stabilare och du kan lasta mer. Din maskin får bättre balans och går stabilare fram genom terrängen. 

  Stabiliteten minskar risken för att din maskin ska välta. Du kan köra snabbare och lasta mer utan att behöva oroa dig för att tippa. Det sparar tid och ger en bättre körupplevelse. 

  Med band får maskinen större kontaktyta och tyngdpunkten fördelas över ett större område.

Bandmodeller

Svetsning

Montering

Körning

Kontakta oss

 1. Kundservice
 2. Tel: 0930-311 40
 3. Öppettider: Mån-Tor 07:30–16:00
 4. Öppettider: Fre 07:30–15:00
 5. Epost: order@olofsfors.se
 6. Olofsfors AB
 7. Olofsfors 11
 8. 914 91 Nordmaling