>
Rosa_bandet_solo_2018.png

I oktober ÄR Olofsfors band de viktigaste!

2018-09-28

Succén med att auktionera ut ett par rosa band till förmån för bröstcancerforskningen är en insats som Olofsfors AB gjort sedan 2010. Runt 600 000 kr har samlats in sedan starten och detta är ingenting Olofsfors tänker sluta med.


– Nej, tvärt om. Detta är en tradition hos oss och en möjlighet att göra något gott för samhället, säger Daniel Domeij, Försäljnings- och Marknadschef för Olofsfors band.

– Olofsfors har de senaste 8 åren auktionerat ut rosa skogsmaskinsband till förmån för bröstcancerforskningen, en insats som gör skillnad, fortsätter Daniel. Auktionen har blivit väldigt populär och målsättningen är självklart att överträffa alla tidigare bud.

2018-års auktion

2017 års högsta bud gick till Vallsta Skogsmaskiner, från Vallsta utanför Bollnäs, som ropade hem ett rosa Olofsfors Kovax band.

– I år vill vi få in ett sexsiffrigt belopp till bröstcancerforskningen. Olofsfors nya CoverX band är vår senaste bandmodell som med dess unika egenskaper skall skapa ett intresse och få ännu fler att buda, säger Daniel.

Olofsfors leder tillverkningen av skogsmaskinsband och exporterar dessa ECO-TRACKS™ band över hela världen. Olofsfors har en högt automatiserad produktion och tillverkar förutom band till skogsmaskiner även vägstål och skopstål till entreprenadmaskiner.

Nu på måndag den 1 oktober startar årets auktion. I år vill vi att ett Olofsfors CoverX band, till ett värde av ca 112 000 kronor, ska få en ny ägare. Auktionen, som pågår på Olofsfors webbplats till och med den 31 oktober, kommer att slutauktioneras under SE skogsentreprenörernas årsstämma i Stockholm, lördagen den 10 november.

– Vår vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer. För att nå dit krävs forskning, kunskapsspridning och påverkansarbete. Mycket tack vare våra viktiga företagssamarbeten kan vi ligga i framkant och driva arbetet mot framtiden framåt. Tillsammans gör vi målet möjligt, säger Susanne Dieroff Hay, ordförande Bröstcancerförbundet.


Olofsfors rosa band

Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer. 7600 kvinnor i Sverige får diagnosen bröstcancer varje år. 80 procent av de drabbade överlever sin cancer. Med diagnoser i tid och snabbare behandling ökar chanserna för överlevnad.

Idén med rosa bandet gjordes av en medarbetare på Olofsfors, Irene Petterson som gjorde den uppenbara kopplingen mellan det rosa bandet och Olofsfors ECO-TRACKS™ skogsmaskinband.

– Det känns jättebra att Olofsfors genom denna auktion kan bidra till forskning och stöd för cancerbehandlade och deras anhöriga samt ge andra chansen att engagera sig för ett så otroligt viktigt ändamål. Fler rosa band i våra skogar gör gott för samhället, avslutar Daniel.

För frågor eller mer information
Vänligen kontakta:

Daniel Domeij
Sales & Marketing Director Forestry Products
Telefon: 070-648 66 10
E-post: daniel.domeij@olofsfors.se

Maria Öhman
Marknadsföringsansvarig / Marketing Manager
Telefon: 0930-397 01
E-post: maria.ohman@olofsfors.se

 

Här kommer du till auktionssidan

Olofsfors är bröstcancerförbundets sponsor ROSA OKTOBER 2018

 

Nyhetsarkiv